Brownies! Oh gott!

Fika time - Brownies

På fredagar brukar min klass fika innan lunchen då vi har utvärdering och då turas vi om, om vem som ska ha med sig fika. Imorgon är det min och Jonnas tur. Därför har jag idag efter skolan bakat lite brownies ;) De blev 24 st och vi är 13 men vi blir 15 med lärarna. Tyvärr får inte alla två stycken ;) Men det blir nog bra ändå!
Brownies är himla enkelt att göra och det tar inte alls långt tid att göra!

För att baka brownies, se nedan:

Recept tagen från recepten.se
Du behöver:


Garnering:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 150°C. Ta fram en ugnsform ca 20x35 cm och smörj och bröa den eller klä den med bakplåtspapper. Har du en teflonform kan du ta den som den är utan att smörja och bröa.


Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon och rör tills det blir en slät smet utan klumpar. Låt svalna.


Hacka nötterna. Använd gärna matberedare eller mixer. Annars kan man också använda en vass kniv.


Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp som du kan fortsätta använda tills smeten är klar.


Vispa ner bakpulvret så det blir jämnt fördelat.

Vispa ner chokladblandningen. Vispa sist ner mjölet och nötterna.


Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i 150°C i 35 minuter.


Låt kakan svalna ca 5 minuter. Skär den i rutor med en kniv.


OBS! Tänk på att efter du vispat ner chokladblandningen så bör du göra resten ganska snabbt och in i ugnen direkt. Tänk på att efter du vispat ägg och socker så ska du inte vispa längre tid än tills du fått en jämn smet.


Garnering: Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Pensla choklad på browniesarna och lägg på en halv eller hel valnöt på varje brownie. Låt chokladen stelna.



2009-05-28 @ 17:22:34 Permalink


Kommentarer
Postat av: Jennie

va kul att du tyckte om det. Nu har jag lagt ut en bild på det färdiga armbandet och örhängena. Säljer du dina smycken? hur?



Postat av: Jennie

Tack så mycket för tipset. Fin blogg föresten:) Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback